Hvad er Omega-3?


Omega-3 er flerumættede fedtsyrer, som findes primært i fede fisk samt i visse plantefødevarer. Omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA får vi fra primært fede fisk såsom laks, tun mv., mens Omega-3 fedtsyren ALA fås gennem planter herunder især raps- og hørfrø, valnødder og grønne grøntsager. Kroppen kan dog kun omdanne ca. 4% ALA til EPA og DHA og kan derfor langt fra erstatte kroppens behov for de Omega-3 fedtsyrer vi får fra fisk.


DHA bidrager til vedligeholdelsen af normal hjernefunktion og syn, mens både EPA og DHA bl.a. bidrager til hjertets normale funktion samt vedligeholdelse af normalt blodtryk og normale triglyceridniveauer i blodet mv.


Omega-3 fedtsyrerne indbygger sig i cellemembranerne i vores krop, virker anti-inflammatorisk og er med til at give vores krop og sind de bedste betingelser for at leve et langt og sundt liv.

Ligesom Omega-3, er også Omega-6 flerumættede fedtsyrer og ligeledes vigtige for kroppen, da de indgår i vores celler og bl.a. er med til at styrke vores immunforsvar, da Omega-6 fedtsyrer er inflammatoriske. Omega-6 findes primært i vegatabilske olier herunder majs-, solsikke-, soja- og rapsolie.

Klik her for at læse hvorfor vi alle har brug for Omega-3.